ЛЮБИМАТА НИ СЕМЕЙНА БАНИЦА СЪС СИРЕНЕ

Несъмнено, баницата е едно от най-традиционните и най-любимите български ястия. Тя присъства неизменно на българската трапеза на всеки един празник, както и внася празничност през обикновените делнични дни. Приготвена с майсторлък от домашно точени или готови кори, редена, вита, с пълнеж от сирене, зеленчуци или месо, винаги е много вкусна и апетитна.
Днес ще направим с вас толкова вкусна баница със сирене, че ще си оближете пръстите и вярвам, че тя ще стане любима и на вашето семейство!
Да не губим повече време и да започваме!
Ето и необходимите продукти:
1. Един пакет фини точени кори-500гр.
2. Краве масло-100гр.
3. Кисело мляко-200гр.
4. Заквасена сметана-100гр.
5. Яйца-5бр.
6. Бакпулвер-1 ч.л.
7.Сирене-около 300гр.
8. Прясно мляко-1 ч.ч.
Начин на приготвяне:
За пълнежа ще използваме 4 яйца, които разбиваме с киселото мляко и бакпулвера. Разтопяваме кравето масло на водна баня. Отделно натрошаваме сиренето. Ето и най-важното условие за вкусна баница! Колкото повече е сиренето, толкова по-хубава ще стане и баницата!
Вземаме един лист от корите, намазваме го с разтопеното масло и отгоре поставяме втори лист. Поливаме с 4-5 с.л. от яйчената смес и обилно поръсваме с натрошеното сирене. Набираме двете кори като плисирана пола и ги поставяме в правоъгълна тава застлана с хартия за печене. Повтаряме същата процедура и с останалите кори. Нарязваме суровата баница на парчета и заливаме със смес от прясното мляко и едно яйце. Отгоре разпределяме останалото разтопено масло. Ако не е достатъчно, добавяме парченца неразтопено. По желание поръсете със сусам.
Печем баницата в предварително загрята фурна на 200 градуса за около половин час.
Имайте предвид, че това е баница, която не може да остане за утре. Хрупкава отвън, мека и сочна от вътре, започнете ли да ядете от нея, няма да спрете, докато не изядете и последното парче.
Уникално вкусна!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s