Печени ябълки със стафиди, мед и още нещо

Топлото лято вече отмина и есента започна да обагря природата  в нежни есенни цветове. За съжаление, този сезон  носи със себе си не само златисти нюанси, но и застудяване,  дъждове и неприятни настинки! Все пак, ако вече сте имунизирали организма си с вкусните летни плодове и зеленчуци и сега продължите да се храните здравословно с есенните дарове на природата, ще успеете да съхраните доброто си здраве, хубавото си настроение и ще се наслаждавате спокойно на красотата на златната  есента!

А има ли нещо по-здравословно от ябълки и мед, основните съставки на днешния ни вкусен и толкова лесен десерт, подходящ за всяка една част от деня? На закуска ще ни зареди с енергия  и позитивизъм за предстоящия ден, на обяд ще ни засити, а на вечеря ще ни помогне да се отпуснем , да релаксираме и да отпочинем пълноценно.

Ето и необходимите продукти:

1.Ябълки / за да се опекат равномерно е добре да са с еднакъв размер/

2.Мед

3.Стафиди

4.Ароматен алкохол -необходимо ни е  малко количество, за  да накиснем в него стафидите.

5.Канела

6.Печени лешници, бадеми или орехи

Приготвяне:

Първо накиснете за десетина минути стафидите в алкохола, за да омекнат и да се ароматизират. Можете да ги накиснете и просто във вода, особено ако ще приготвяте тази храна за закуска или за деца. След това измийте ябълките! С остър нож внимателно издълбайте семенната част откъм дръжките. Подредете плодовете в тавичка, застлана с хартия за печене. Напълнете издълбаните  отвори  с ароматизираните стафиди, поръсете с канела и печете на 220 градуса за около половин час. След като извадите ябълките от фурната, още докато са горещи, полейте обилно с хубав, качествен мед. Гарнирайте с ядките и това е всичко.22157089_805918526199526_902818740_n.jpg

Хапнете печените ябълки топли!

Насладете се на приятния вкус и уханието на канела!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s