СУПЕР ХАПКИ ЗА ВСИЧКИ ЛЮБИТЕЛИ НА ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ

За смокините знаем, че са били любимия плод на Клеопатра и това е напълно разбираемо! Те са невероятно вкусни и сладки, а освен това и много полезни!  Достойна храна за фараони!

Те могат да се консумират пресни или сушени. Използват се за направата на различни кулинарни изкушения, а сладкото от смокини е просто божествено!

Днес ще си приготвим хапки от тези чудесни плодове, като ги комбинираме с още няколко супер полезни храни. Това са козе сирене, орехови ядки и мед! Ползите от тях,  за нашето здраве, са неизброими!

Смокините са  едни от плодовете с най-голямо съдържание на фибри! Ореховите ядки са изключително полезни за човешкия мозък, защитават сърцето и сърдечно -съдовата система! Козето сирене е по-нискокалорично от останалите сирена и е подходящо за хора, които спазват диети, предпазва от редица болести и ако го консумираме редовно, кожата, косата и ноктите ни ще бъдат по-здрави и по-красиви!

Медът е истински дар от природата! Помага ни в борбата с болестите, укрепва имунната ни система и ни зарежда с неизчерпаема енергия!

И това са само малка част от причините, поради които трябва да хапваме редовно от тези невероятни храни! Не на последно място те са и много вкусни!

Всяка една от тях, консумирана поотделно е изключително полезна за човешкото здраве, а в комбинация те са истинска ПАНАЦЕЯ!

В приготвянето на нашите хапки няма нищо сложно, въпреки това те са много ефектни и оригинални. Със сигурност ще изненадате приятно семейството си и вашите гости!21763620_795428547248524_312504075_n.jpg

Предлагам ви два варианта за приготвянето им:

Първият начин е като нарежете смокините на две. Подредете половинките в красиво плато. Върху тях наредете козето сирене, нарязано на триъгълници, кръгчета, а защо не и във формата на сърце.  Поставете по една половинка от орехова ядка и полейте всяка хапка с мед! Това е най-лесния вариант!21733177_795429260581786_1072404017_n

Другият вариант е да срежете внимателно  смокините на кръст, без да разрязвате напълно плода. Поставете в сърцевината топче сирене  и орехова ядка и запечете в загрята фурна за около 15 минути на 180 градуса. Накрая полейте топлите хапки с мед и поднесете!21733229_795429577248421_689300235_n.jpg

Лесно, нали?

Хранете се здравословно, като не забравяте, че здравословната храна  задължително трябва и да е вкусна, а ако е и приготвена с любов и поднесена  красиво, ефектът от нея ще е гарантирано отличен за вашето здраве!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s